Sezóna 2022-2023 – Okresní přebor

Další sezónu v okresním přeboru mužů jsme zahájili na půdě nováčka soutěže – Torpédo Pardubice. Bohužel hned na úvod bodová ztráta a prohra 4:3. O branky se postarali Malinský, Buchta a Dvořák. Na zápas dorazilo 12 hráčů a to zkrátka málo.

O týden později jsme na domácím stadionu těsně porazili dalšího nováčka – Pardubičky „B“ 3:2. Branky vstřelil Tonda Spěvák (3x). Účast opět tristní.

4. kolo jsme vzhledem ke svatbě kapitána odehráli ve středu na půdě Přelovic „B“. V 8. minutě jsme prohrávali 2:0 a na konci svítilo na ukazateli skóre 5:0. Docházka se na tento zápas zlepšila, ale ke zlepšení to nevedlo.

V dalším kole jsme si doma poradili s mužstvem z Újezda 5:2. Branky zařídili Gočaltovský 2x, Dvořák, Ryšavý, Malinský.

Vypadalo to, že bychom se mohli nadechnout a zlepšenými výkony začít vozit body i zvenku. Zvláště, když jsme se chystali k dalšímu zápasu do poslední Býště. Bohužel i přesto, že jsme byli v kompletní sestavě jsme v Býšti rupli 3:2. Branky Gočaltovský, Spěvák.

Zřejmě na nás spadla deka a tak není divu, že jsme další domácí zápas prohráli s doté doby nevýrazným Srchem, který nám naložil 5:1. V 10. minutě se trefil Gočaltovský.

Po domácím výprasku od Srchu jsme k dalšímu utkání měli nastoupit na půdě do té doby vedoucího mužstva Sezemic. Celý okres očekával, že odjedeme s pořádnou nadílkou, ale opak byl pravdou. Domácí jsme zaskočili dvěmi gólovými střelami Gočiho a po dalších brankách Malindy a Tondy Spěváka jsme odvezli vítězství 4:2. Paráda….

V dalším kole jsme doma rozstříleli Ostřešany poměrem 6:2 po 3 gólech Gočiho, dvou Pavla Ryšavého a jednom Ríši Fidlera. Zdálo se, že jsme na vítězné vlně.

Domazískané body jsme potvrdili i hubeným vítězstvím v Mikulovicích, kde se trefil sváteční střelec Křéňa. Následovala vysoká domácí výhra nad Rovní 5:0 a pak prohra s Mateřovem, výhra v Křičeni a domácí prohra s Holicema.

Jaro jsme začali domácí výhrou s Torpédem, které ale nakonec z podivných důvodů tři kola před koncem soutěže soutěž na vlastní žádost opustilo. Tato výhra se do konečné tabulky tedy nepromítne. A pak to začalo prohra se střídá s prohrou, doma jsme porazili pouze sestupující Býšť a uhráli bod se Sezemicemi, venku porazili předposlední Roveň a Křičeň. Jinak jedna velká bída. Z některých hřišť (Ostřešany, Holice) jsme odjížděli s debaklem a ostudou. Nemít nahráno z podzima, tak jsme hráli o záchranu. Konečné 9. místo je nakonec vítězství…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *